29 Mar 2014

2014 Türkiye Kadınlar Go Şampiyonası sonuçlandı

8-9 Mart 2014 tarihlerinde Ankara'da Delta Macera Cafe'de (Eymir Gölü) gerçekleştirilen 2014 Türkiye Go Şampiyonasını, Hülya Çolak (4k) kazandı.

Hacettepe Üniversitesi Go Topluluğu ve Türkiye Go Oyuncuları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen şampiyonada, Türkiye'nin farklı kentlerinden toplam 19 kadın oyuncu mücadele etti.

Şampiyonda'da ikinciliği Şebnem Gürbüzel (4k), üçüncülüğü ise Evren Bıçakçı (5k) elde etti. Şampiyonada başarılı bir performans sergileyen Ayşenil Yüksel (16k) ise savaşçı ruh ödülüne layık görüldü.

Büyük bir çekişme içerisinde geçen şampiyonada son tura kadar birçok oyuncu şampiyonluk şansını devam ettirdi. İlk üç turu yenilgisiz olarak geçen tek oyuncu olan Şebnem Gürbüzel'in bu turda Hülya Çolak'a yenilmesi ile son tura dört oyuncu tek yenilgi ile girmiş oldu. Son turda bu dört oyuncu arasındaki karşılaşmalarda, Hülya Çolak'ın Selda Kalın'ı (5k), Şebnem Gürbüzel'in de Evren Bıçakçı'yı yenmesi ile Hülya Çolak şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.

  
Hülya Çolak, Şebnem Gürbüzel ve Evren Bıçakçı

2014 Türkiye Kadınlar Go Şampiyonası, 1990'lı yıllarda üç kez düzenlenmiş olan Türkiye Kadınlar Go Şampiyonalarının 4.sü olma özelliği taşıyor. Avrupa Go Veritabanının verilerine göre, 2014 Türkiye Kadınlar Go Şampiyonası, Avrupa'da bugüne kadar ulusal seviyede düzenlenmiş olanlar arasında en yüksek katılıma sahip olan  kadınlar go şampiyonası oldu. En yüksek katılım sayısı 2011 Polonya Kadınlar Go Şampiyonasında 18 oyuncu ile kaydedilmişti.

  

Go dünyasında, gerek Uzakdoğu'da gerekse Avrupa'da yalnızca kadınlara yönelik olarak düzenlenen çok sayıda turnuva bulunmakta. Bu büyük turnuvalarda birisi olan Avrupa Kadınlar Go Şampiyonası'na da 2015 yılında ülkemiz ev sahipliği yapacak.

Turnuvanın ayrıntılı sonuç listesine Avrupa Go Veritabanının turnuva sonuç sayfasından ulaşabilirsiniz. Turnuva fotoğraflarına ise facebook aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder