17 Nis 2014

2014 Türkiye Play-off Turnuvası

2014 Türkiye Play-off Turnuvası, Türkiye Go Oyuncuları Derneği (TGOD) tarafından 26-27 Nisan 2014 tarihinde İstanbul'da düzenlenecek. Coffee O'Clock'da gerçekleştirilecek olan turnuvaya, 2013 yılı boyunca play-off puanı veren turnuvalarda en çok puan toplayan 8 oyuncu katılacak.

Geçtiğimiz sene düzenlenen turnuvalardan elde edilen play-off puanlarına göre ilk 8 oyuncu ise şu şekilde sıralandı:

1. Emre Polat - 62 puan
2. Hüsrev Aksüt - 61 puan
3. Tuğkan Eren - 43 puan
4. Altan Kuntay - 42 puan
5. Özgür Değirmenci - 40 puan
6. Eren Kurter - 28 puan
7. Ertuğ Akkol - 24 puan
8. Bertan Bilen - 22 puan

Turnuvada ilk tur eşleşmeleri Polat-Bilen, Aksüt-Akkol, Eren-Kurter, Kuntay-Değirmenci şeklinde olacak. Sonraki iki turda ise galipler ve mağluplar birbirleri ile karşılaşacak. Üç turlu olarak gerçekleştirilecek turnuva sonunda oyuncular elde ettikleri sıralamaya göre TGOD puanı almaya hak kazanacaklar. Sıralamada birinciden sekizinciye doğru 16, 13, 10, 8, 7, 5, 3, 1 TGOD puanı verilmekte.

TGOD puanları, Türkiye'yi uluslararası alanda temsil edecek olan oyuncuları seçmekte kullanılmakta. Son dört sene boyunca biriken TGOD puanlarına göre, ilk iki sırada yer alan oyuncular Dünya Amatör Go Şampiyonası (DAGŞ) (bu yıl Kore'de düzenlenecek) ve Kore Başbakanlık Kupası'nda (KBK) Türkiye'yi temsil edecek.

Türkiye play-off turnuvasına, bu sene Tuğkan Eren ilk kez, Ertuğ Akkol ise son dört yıldır ilk kez katılma hakkı kazandı. Bu nedenle bu iki oyuncunun halihazırda TGOD puanı bulunmamakta. Ayrıca, geçtiğimiz sene Bertan Bilen DAGŞ'na, Hüsrev Aksüt ise KBK'na katıldıkları için TGOD puanları sıfırlanmıştı. Geriye kalan dört oyuncunun dört yıldır birikmiş olan mevcut TGOD puanları ise şu şekilde:

Özgür Değirmenci - 24 TGOD puanı
Eren Kurter - 13 TGOD puanı
Emre Polat - 10 TGOD puanı
Altan Kuntay - 8 TGOD puanı

Editörün notu: Haber, Hüsrev Aksüt'ün katkılarıyla hazırlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder