10 Eyl 2014

Jubango 2014: Lee Sedol 5 Gu Li 2

Lee Sedol ve Gu Li
2014 yılının en önemli go etkinliklerinden biri olan Lee Sedol (9p) ve Gu Li (9p) arasındaki jubango'nun 7. maçı 31 Ağustos 2014 tarihinde Lhasa'da (Tibet) oynandı. Gu Li, açılışta öne geçmesine karşın, oyun ortasından itibaren Lee Sedol'un etkili saldırıları sonuç verdi ve Gu Li sonunda oyunu terk etti.

Lee Sedol bu galibiyetle jubango'da durumu 5-2 yaptı ve bir sonraki maç için büyük bir avantaj yakaladı. Jubango'da 6 galibiyete ilk ulaşan oyuncu jubangou kazanmış kabul edilecek.

Bir sonraki karşılaşma Gu Li'nin memleketi olan Chongqing kentinde (Çin) 28 Eylül 2014 tarihinde oynanacak. Bu maç, Gu Li'nin jubangoda şansını sürdürmesi için son fırsat olacak.

Bir yatak firması olan MLily tarafından desteklenen Lee Sedol - Gu Li jubangosu (10 maçlık go müsabakası serisi) 2014 yılı içerisinde gerçekleştirilmekte. Dünyanın en iyi üç oyuncusu arasında yer alan ikilinin hangisinin daha güçlü olduğuna karar vermek için girdikleri bu mücadelede, kazanan oyuncu hem büyük bir prestij elde edecek hem de yaklaşık 1.600.000 TL para ödülünün de sahibi olacak.

Kaynak: Go game guru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder