19 Mar 2015

2015 Türkiye Play-off turnuvasını Özgür Değirmenci kazandı

Türkiye Go Oyuncuları Derneğinin düzenlediği ve ülkemizi yurt dışındaki uluslararası turnuvalarda temsil edecek oyuncuların belirlendiği Türkiye play-off turnuvası 14-15 Mart 2015 tarihinde Ankara'da Türkiye Go Oyuncuları Derneği genel merkezinde gerçekleştirildi. Turnuvada 2014 yılı içerisinde düzenlenen ve play-off puanı dağıtan turnuvalarda en çok puan toplayan 8 oyuncu mücadele etti.

Turnuvayı, karşılaştığı üç rakibi de mağlup eden Özgür Değirmenci kazanırken, finalde Değirmenci'ye kaybeden Birand Adal 2. oldu. Turnuvanın tüm sonuçlarını aşağıda bulabilirsiniz:


1. Tur
Özgür Değirmenci (3d) - Emre Polat (4d): 1-0
Birand Adal (2d) - Eren Kurter (1d): 1-0
Hayri Kılıç (1d) - Veysel Özbudak (2d): 1-0
Kerem Karaerkek  (2d) - Emre Bektöre (1d): 1-0

2. Tur
Birand Adal - Kerem Karaerkek: 1-0
Özgür Değirmenci - Hayri Kılıç: 1-0
Emre Polat - Veysel Özbudak: 1-0
Emre Bektöre - Eren Kurter: 1-0

3. Tur
Özgür Değirmenci - Birand Adal: 1-0
Hayri Kılıç - Kerem Karaerkek: 1-0
Emre Polat - Emre Bektöre: 1-0
Eren Kurter - Veysel Özbudak: 1-0


Bu sonuçlardan sonra, geçtiğimiz yıllarda biriktirdiği puanlarına yenisini katan Emre Polat ve Hayri Kılıç, bu sene Tayland'da düzenlenecek olan Dünya Amatör Go Şampiyonası'nda ve Kore'de düzenlenecek olan Kore Başbakanlık Kupası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandılar.

Geçtiğimiz sene de play-off turnuvasını kazanan Özgür Değirmenci ise, geçen sene Türkiye'yi uluslararası alanda temsil ettiği için puanı sıfırlandığından turnuvayı kazansa da bu hakkı elde edemedi. Ancak, Değirmenci, aldığı yüksek TGOD puanı ile bir sonraki sene Türkiye'yi uluslararası alanda temsil etme konusunda önemli bir avantaj yakaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder