27 Nis 2015

2. Çukurova Üniversitesi Go Turnuvası sonuçlandı

25-26 Nisan 2015 tarihlerinde Adana'da gerçekleştirilen 2. Çukurova Üniversitesi Go Turnuvası'nı Eren Kurter (2d) tüm rakiplerine karşı galibiyet elde ederek kazandı. Turnuvada ikinciliği Hakkı Burak Güner (1d) elde ederken, İlyas Tangüler (1d) ise turnuva üçüncüsü oldu.

Türkiye'nin farklı kentlerinden toplam 57 go oyuncusunun mücadele ettiği turnuvada, beş turun sonunda tüm maçlarını kazanmış olan çok sayıda oyuncu vardı. Bu başarılı oyuncular arasından ilk kez bir turnuvaya katılan Hakan Sözer (20k) savaşçı ruh ödülüne layık görüldü. Sıralamada en üste yer alan kadın oyuncu olan Seval Altuğ (3k) ise en güçlü kadın oyuncu ödülünü kazandı.

Turnuva, TGOD turnuva sisteminde 2. sınıf turnuva olarak yer almakta olduğundan, sıralamada ilk sekize giren oyunculara play-off puanı dağıttı.

Aynı zamanda yıllardır Türkiye Go Milli Takımının da oyuncusu olan Eren Kurter, 2005 yılında başlayan resmi turnuva serüveninde bugüne kadar katıldığı 62 turnuvada defalarca ikinci ve üçüncülük elde etmiş olsa da, ilk kez ulusal seviyedeki bir turnuvayı kazanma başarısı göstermiş oldu.

Turnuva sonuçlarının tam listesine bu bağlantıdan ve yayımlandığında Avrupa Go Veritabanı'ndan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder