8 Ara 2015

26. Uluslararası Amatör Eşli Go Şampiyonası sonuçlandı

Bu sene 26.sı düzenlenen Uluslararası Amatör Eşli Go Şampiyonası, 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde Japonya'nın Tokyo kentinde 21 ülke temsilcisinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

Şampiyonaya Güney Kore'yi temsilen katılan Jeon Yujin (6d) - Song Hongsuk (7d) çifti oynadıkları 5 turda da rakiplerine üstünlük sağlayarak turnuvayı kazandı. 

Şampiyonada ikinciliği Japonya'dan Ayako Oda (6d) - Kazumori Nayago (6d) çifti elde ederken, yine Japonya'dan Manami Takeno (5d) - Kenta Sakakura (6d) çifti ise üçüncü oldu. 

Geçtiğimiz yılın Avrupa Eşli Go Şampiyonu Rita Poczai (4d) - Pal Balogh (6d) çifti 3 galibiyetle 8. olarak en başarılı Avrupalı çift oldular.

Şampiyonaya Türkiye'yi temsilen katılan Seval Altuğ (2k) - Hataycan Özgür (1d) çifti, 2 galibiyet alarak şampiyonayı 26. sırada tamamladı. Altuğ-Özgür çifti ilk turda Kosta Rika, son turda ise Yeni Zelanda temsilcilerine karşı kazanırken, yüksek dan seviyesindeki oyunculardan kurulu Rus ve iki Japon çifte karşı kaybettiler.

Türkiye, bu sene Avrupa Eşli Go Puan Listesinde ikinci sıraya yükselerek, şampiyonaya Avrupa kıtasından katılma hakkı kazanan ülkeler arasına girmişti. Bunun üzeine geçtiğimiz aylarda Türkiye Go Oyuncuları Derneği tarafından şampiyonaya Türkiye temsilcisinin seçilmesi için bir eleme turnuvası çağrısı yapılmıştı.

Şampiyonanın tam sonuç listesine, Dünya Eşli Go Federasyonu'nun Şampiyona sayfasından ulaşabilirsiniz. Altuğ-Özgür çiftinin 2. ve 4. turlarda karşılaştığı Japon rakiplerle olan maçların oyun kaydına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz:


Not: Oyun kayıtları Windows için PANDA-EGG ya da Android için Pandanet[Go] uygulaması ile çalışmaktadır. İndirmek için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder