31 Tem 2016

Göcek Go Oyuncuları Topluluğu

Güçlü Yılmaz

Göcek, Go ile doğrudan bağlantılı bir Muğla kasabası. Göcek yazmaya “Go” ile başlanıldığı için değil sadece. Üniversitelerin olduğu şehirlerin dışında ilk defa bir kasabada go oyuncularının bir araya gelmesini hedefleyen bir girişim “Göcek Go Oyuncuları”nı barındırdığı için.

2014 Temmuz'unda Yukari ve benim (Güçlü) İzmir’den Göcek’e taşınmamız sonrasında, İzmir’deki go ortamına atıfta bulunur şekilde “Göizm”i kurmamız ile Göcek’de de go hayatı şekillenmeye başladı.


İlk icraatımız Tabularasa Kafe’de go buluşmaları için afişler hazırlamak ve etrafa asmaya başlamak oldu. Tabularasa’ya bir adet taş ve kıvrılır tahta konuldu. Bu buluşmalar için bir iki arayan olmadı değil. Ama Göcek’te Go’nun gerçek anlamda tanınmaya başlaması Osaka’dan gelen mıknatıslı taşlar için Fethiye’de muşambadan 9x9 ve 13x13 go tahtası bastırtmamız ve Dalaman Organize Sanayi’de krom levha kestirmemiz ile oldu. Çarşı içindeki etkinlikler ile hızlandı. 

   

Bu etkinliklere özellikle 8-15 yaşlarındaki çarşı esnafının çocukları ilgi gösterdi. Haftada bir kez özellikle güneş battıktan sonra “gezgo” kıvamında ortalıkta peyda olan bir go tahtası etrafında, önce atari go heyecanını yaşayanların çevrelediği bir grup yavaş yavaş go oyununun gizemli dünyasına doğru ilk adımları atmaya başladı.

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı başlarında Go, Göcek Temiz İlkokulu’nda tanıtıldı. İki ay boyunca haftanın 2 günü 2 saatlik bloklarda yaklaşık 20 kişinin düzenli katıldığı derslerde işlendi. Son derslerde 9x9 ödüllü turnuvalar da yapılabildi.

 
  
Yazın Akdeniz’de bölgesinde alan kapma mücadelesi içerisinde olan goculara da ev sahipliği yapan Göcek Go Oyuncuları Topluluğu, Göceklileri gonun gizemli dünyasını keşfetmeye çağırıyor. 

Göcek Go Oyuncuları facebook sayfası: https://www.facebook.com/groups/1440153702938213/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder