14 Eki 2011

Bursa Go Kulübü


Türkiye’nin Ankara ile başlayan go yolculuğu –her ne kadar öncesinde bireysel oyuncular olsa da- 2004 yılında Bursa’da temelleri atılan Bursa Go Topluluğu ile şehrimizde iyice hız kazandı. Hemen hemen başlangıcından beri içinde bulunduğum topluluk, günümüzde halen haftanın bir akşamı, ilk kurulduğu mekanda, Altıparmak Capella Cafe’de toplantılarına devam etmekte ancak çekirdek kadro bu toplantılara düzenli olarak katılamamaktadır.



Bu yazıyla biraz yaşadıklarımızı özetlerken biraz da çerçevenin dışına çıkıp kendimize bakabilmeyi umuyorum ki böylelikle iki fayda elde edebiliriz. Yaşadıklarımız siz okuyanlara bir tecrübe olabilir ve belki ders çıkartılabilir; bunun yanında sizler de bize destek olarak yolumuzu biraz aydınlatabilirsiniz ne dersiniz?

Bugüne kadar haftalık toplantılara neredeyse hiç ara verilmemiş ve 2004 yılından itibaren Bursa’da bir türlü gelenekselleşemeyen birçok turnuva düzenlenmiştir. Bunların içinde ilköğretim, lise ve üniversite turnuvaları ile yeni başlayanlar için handikaplı turnuvalar yer almaktadır. Birçok okulda go kulüpleri kurulmasına destek olduğumuz gibi çeşitli gruplara da go tanıtımı ve dersleri vermeye çalıştık. Üniversite’de 2-3 farklı zamanda go kulübü kurma çabaları da oldu ancak tam anlamıyla bir türlü faaliyet devam ettirilemedi.

 
2007 yılından beri düzenli olarak yapılan Bursa Ulusal Go Turnuvası ise ikinci sınıf turnuva olarak Türkiye Go Takviminde yerini almaktadır. İlk turnuvadan beri katılımcıların her türlü rahatını, kalacak yer, öğle yemekleri gibi konuları son derece önemsiyor ve elimizden geldiğince destek oluyoruz. Haziran’da 5.sini düzenlediğimiz son turnuva da imkan olarak oldukça yeterli olmasına rağmen katılımın çok az olmasının ciddi bir travma yaşamamıza sebep olduğunu da belirtmek isterim. Bunun en büyük sebebinin, ülke genelindeki durgunluk ile birlikte bizlerin de go’dan biraz uzaklaşması olduğunu düşünüyorum. Lakin Türkiye genelinde turnuva kalitesinin yükselmesinde BursaGO’nun önemli bir yerinin olduğu da yadsınamaz bir gerçek. Türkiye’de go büyük ölçüde sağlam arkadaşlıklar sayesinde ayakta kalıyor, bizler biraz hayat telaşesine kapılınca BursaGO büyük yara aldı aslında. Toparlanmamız için en büyük destek tabii ki siz go oyuncularının turnuvamıza gelmesi olacaktır…

Hideki Enda'nın (9p) ziyareti sırasında (2006)
Günümüze kadar her yaştan birçok kişiye go oyununu tanıtan ve öğreten, tamamen gönüllü çekirdek kadro olarak bizler halen dönem dönem Bursa’da go’yu canlandırmaya yönelik projeler peşinde koşmaktayız. Bursa Briç Spor Kulübü önderliğinde yeni bir yapılanma olan Nilüfer Akıl Sporları Merkezi’nde (Briç – Go – Satranç) 2012 kışına güzel bir başlangıç yapmayı istiyoruz. Umarım hedef kitlemizi daha iyi belirleyerek en az bir başlangıç sınıfı açabilir ve eski heyecanımızı yeniden kazanabiliriz.

Biraz karamsar bir yazı olduğunun farkındayım umarım 4-5 ay sonra çok daha güzel gelişmelerden bahsedeceğimiz bir yazıyla karşınızda oluruz.

Fatih Söylemez
(BursaGO'nun aktif üyeleri olan Egemen Akgül, Ayşe Deniz Artuner, Özlem Bayrak, Şenol Güneş ve Mete Savacı adına) 

Bursa Go Kulübü İnternet sayfası: http://bursago.com/

1 yorum:

  1. Umarım BursaGO o eski günlerine kısa sürede döner, haberlerinizi merakla bekleyeceğim.

    Çağatay

    YanıtlaSil