17 Ara 2012

2012 Alpar Kılınç Go Turnuvası sonuçlandı

ODTÜ Alpar Kılınç Go Topluluğu tarafından Türkiye Go Oyuncuları Derneği desteği ile 15-16 Aralık 2012 tarihinde Ankara'da düzenlenen 19. Alpar Kılınç Go Turnuvasını Bertan Bilen (2d) kazandı. Dörder galibiyetli dört oyuncunun sıralamada ilk dört sırayı aldığı turnuvada, ikinciliği Giray Erdi (2d), üçüncülüğü Fatih Sulak (2d) ve dördüncülüğü de Hüsrev Aksüt (2d) elde etti. Katıldığı ilk turnuvada oynadığı beş maçın dördünü galibiyetle bitiren Ruken Erpolat (20k) ise savaşçı ruh ödülüne layık görüldü.


Bertan Bilen
Turnuvada, Bertan Bilen üçüncü turda Giray Erdi'yi, dördüncü turda ise Fatih Sulak'ı yenerek birinciliğini 4. turun sonunda garantilemiş oldu. Hüsrev Aksüt ise 5. turda Bertan Bilen'i yense de, ilk üç sırada yer alamadı ve turnuvayı dördüncülükle bitirdi.

Türkiye'nin farklı şehirlerinden ve kulüplerinden toplam 103 oyuncunun yer aldığı turnuvada, 18 yaşın altında çok sayıda genç oyuncu da go öğretmenleri ya da velileri gözetiminde turnuvaya katıldı. Turnuvada en başarılı genç oyuncu ödülünü de Çağla Sena Temelli kazandı.

Turnuva tam sonuç listesine Avrupa Go Veritabanı'ndan ulaşabilirsiniz.


2012 Alpar Kılınç Go Turnuvası katılımcıları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder