4 Oca 2017

Master hesabının AlphaGo'nun yeni sürümü olduğu kesinleşti

Günlerdir go dünyasını meşgul eden ve tartışmalara yol açan gizemli yapay zeka go oyuncusunun AlphaGo'nun yeni sürümü olduğu kesinleşti.

AlphaGo'nun yaratıcısı DeepMind şirketinin kurucularından Demis Hassabis, twitter hesabından yaptığı açıklamada Master(P) hesabının AlphaGo'nun yeni bir sürümü olduğunu belirtti.

Hassabis, bu açıklamada, yeni prototipin iyi bir şekilde çalışıp çalışmadığını denemek için AlphaGo'ya son birkaç gündür online resmi olmayan hızlı oyunlar oynattıklarını belirtti. Tygem ve FoxGo sunucularında Magister(P) ve Master(P) hesapları ile go oynayan ve bu karşılaşmaları izleyen herkese teşekkür eden Hassabis, "alınan sonuçlardan ve AlphaGo'nun yeni sürümünün oynamış olduğu bazı yenilikçi ve başarılı hamlelerin hem kendileri için hem de go dünyası için öğretici niteliğinden" gayet memnun olduklarını ifade etti.

Bugün (04.01.2017) Nature dergisinde yayımlanan bir haberde de (doi:10.1038/nature.2017.21253), Google'ın yapay zeka robotunun en üst düzey go oyuncularını yenmek için gizli bir test gerçekleştirdiği ve gizemli online oyuncunun DeepMind'ın AlphaGo programının güncellenmiş bir sürümü olduğu belirtildi.

AlphaGo'nun yeni sürümünün 2017 yılının ilerleyen dönemlerinde daha uzun süreli gerçek turnuva tarzı karşılaşmalarda en üst düzey profesyonel oyuncuların karşısına çıkması bekleniyor.

Haber kaynakları ve bağlantılar:
https://mobile.twitter.com/demishassabis/status/816660463282954240
http://www.usgo.org/news/2017/01/is-alphago-the-master-mystery-player-sweeps-top-pros/
http://www.businessinsider.com/deepmind-secretly-uploaded-its-alphago-ai-onto-the-internet-2017-1
http://uk.businessinsider.com/an-unknown-entity-is-thrashing-some-of-the-worlds-best-go-players-2017-1
http://www.nature.com/news/google-reveals-secret-test-of-ai-bot-to-beat-top-go-players-1.21253

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder