7 Eyl 2011

İzmir Go Oyuncuları Derneği

Goizm ekibi bir buluşma sırasında
Yaşam, nefes demektir. Bu, go tahtasındaki bir “taş” için de geçerlidir. Taş, go tahtasında nefes almaya başlar. Birlikte olan taşlar birlikte nefes aldıkları için yalnız taşlardan daha güçlü konumdadırlar. İzmir Go Oyuncuları olarak bir arada olmanın bize daha sağlam bir duruş kazandırdığı bilinciyle 2004’ten bu yana çalışmalarımızı topluluk yapısında devam ettirdik. Beşinci İzmir turnuvasından sonra beraberligi resmiyete dökme amacıyla konuşmaya başladık ve 2011’in Şubat ayında, Go ve İzmir kelimelerinin birleşiminden oluşan Goizm adını da kullanmaya devam ederek “İzmir Go Oyuncuları Derneği -Goizm”i kurduk.

Go oyunu, içerdiği derin felsefe ile oynayanları büyülediğinden, oyuna gönül verenler için oyunu paylaşmak ve yaygınlaştırmak, en az oyunun kendisi kadar önemli bir hal alabiliyor. Düzenlenen turnuvalar, kamplar, eğitim faaliyetleri, haftalık buluşmalar, basın ve internet aracılığıyla faaliyetleri duyurma çalışmalarının hepsi go oyununun büyüsü ile doğrudan ilişkili.

Go oyunu ve onun yansıttığı derin kültür ile ilgilenen herkes isterse tüzüğü okuduktan sonra derneğimize üyelik yaptırabilir. “O kadar zamanım yok biz hemen konuya girelim” diyenler, çevrimiçi kayıt formunu doldurup, kimlik fotokopisini, 1 fotoğrafını ve yıllık dernek aidatını bize ulaştırarak derneğe üye olabilirler. Dernek üyeleri, oynadıkları iki oyun için “oyun yorumu” kazanacaklar. (Eğer şimdi bunun ne kadara değerli bir şey olduğunu bilmiyorsanız merak etmeyin oyuna başladıktan kısa süre sonra anlayacaksınız). Bunun yanında Facebook’taki “Online Go Eğitimi” sayfasını takip ederek ve ücretsiz eğitimlere katılarak da oyununuzu geliştirebilirsiniz.

İzmir Go Turnuvası her yıl Goizm tarafından düzenlenir

6. İzmir Go Turnuvası katılımcıları
Şirketinizi ya da okulunuzu go oyunu ve onun zihin açıcı özellikleri ile tanıştırmak isterseniz, go oyunu ve onun eğitimi konusunda uzmanlaşmış bir ekip tarafından tanıtım konferansları düzenlenecektir. Çağımızın gereği olan doğru zamanlama ve doğru karar verme, 4000 yıllık geçmişe sahip go oyunu ile geliştirilebilecek yetiler. Hem kendinizde hem de çevrenizdekilerde bu özelliklerin gelişmesi için go oyunundan faydalanmak isterseniz, lütfen bizimle iletişime geçin.

Bir arada olmanın verdiği gücü en güzel şekilde kullanmak dileğiyle…

İzmir Go Oyuncuları Derneği
http://www.goizm.org/

1 yorum:

  1. Yaşam, nefes demektir. Bu, go tahtasındaki bir “taş” için de geçerlidir. Taş, go tahtasında nefes almaya başlar. Birlikte olan taşlar birlikte nefes aldıkları için yalnız taşlardan daha güçlü konumdadırlar. İzmir Go Oyuncuları olarak bir arada olmanın bize daha sağlam bir duruş kazandırdığı bilinciyle 2004’ten bu yana çalışmalarımızı topluluk yapısında devam ettirdik. Beşinci İzmir turnuvasından sonra beraberligi resmiyete dökme amacıyla konuşmaya başladık ve 2011’in Şubat ayında, Go ve İzmir kelimelerinin birleşiminden oluşan Goizm adını da kullanmaya devam ederek “İzmir Go Oyuncuları Derneği -Goizm”i kurduk.

    YanıtlaSil