3 May 2016

2. Avrupa Go Grand Slam Turnuvası'nı Ali Jabarin kazandı

Ali Jabarin (1p)
Avrupa Go Federasyonu tarafından 28 Nisan - 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Berlin'de (Almanya) düzenlenen 2. Avrupa Go Grand Slam Turnuvası'nı Ali Jabarin (1p) kazandı. Jabarin, bu başarıya, çeyrek finalde Alexander Dinerchtein (3p), yarı finalde Mateusz Surma (1p), finalde ise Artem Kachanovskyi'yi yenerek elde etti.

Avrupanın en güçlü oyuncularından 12sinin mücadele ettiği turnuva, uzakdoğu ülkelerindeki profesyonel oyuncuların katıldıkları turnuvalar gibi tasarlandı. Turnuva maçları Çin kurallarına göre, 7,5 komi ile ve kişi başı 150 dakika ana düşünme süresi + 5 kere 1 dakika ek süre kuralları ile oynandı.

Ge Yuhong Go Akademisi (Pekin), CEGO ve Berlin Çin Kültür Merkezinin sponsor olduğu turnuvada birinci olan Jabarin 10.000 euro, ikinci olan Kachanovskyi ise 5.000 euro ödülün sahibi oldu. Turnuvada mücadele eden diğer oyuncular da elde ettikleri sıralamaya göre değişik miktarlarda para ödülü kazandılar.

Avrupa Go Grand Slam'i Avrupa Grand Prixi'nin en önemli turnuva ayağı. Grand Slam Turnuvasında dereceye girenler, yıl içerisinde düzenlenen birçok turnuvadan oluşan Grand Prix için yüksek miktarda puan topluyorlar.

2. Avrupa Go Grand Slam Turnuvası ile ilgili ayrıntılı bilgi ve maç kayıtları için Avrupa Go Federasyonu'nun turnuva sayfasına göz atabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder